Thursday, June 20, 2013

kem bsmm 1

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 9:40 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum uolsssss~

ok aku nak cerita pasal kem bsmm 1.. korang taw tak apa tu bsmm 1? bsmm tu bulan sabit merah malaysia..  bsmm ni bawah unit uniform.. kalau belajar kat upsi.. kira setiap students wajib ambil koko sebanyak 6 jam kredit.. so aku amik lah bsmm ni.. so untuk lengkapkan koko aku, aku kena pegi camping.. sem depan aku amik bsmm 2 pulak..

sepatutnya camping aku masa election day haritu.. tapi kan cuti umum so postpone minggu depannya.. kitaorang camping kat riverview sungai samak je.. dekat la.. kat area tanjung malim tu je.. eh aku malas la nak cerita lagi.. meh aku bagi gambar ea...










lepakss

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 8:49 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum!

hye uolss... sejak-sejak aku dah start cuti ni kan.. kemain taw tido lambat bangun pun lambat.. pernah sekali tu aku bangun pukul 12.. sebab tido lepas subuh.. aptb... hari ni aku tak buat apa-apa pun just keluar pergi beli peralatan mengecat.. aku kena cat rumah cuti ni uolss.. takpelah.. aku rela.. haktuih..

lepas beli cat semua, eh aku beli mask jugak.. maklumlah jerebu ken kat sini.. jerebu kat tempat aku ni waktu pagi teruk gila.. ta nampak jalan aku.. time petang dah ok sikit.. tu yang petang tu aku lepak kat kedai makan jumpa member-member lama.. member rapat kat kelas aku masa kat tingkatan 6 aritu.. jumpa lap dengan pian tu jer... lepak sampai 2 jam kot.. macam-macam cerita keluar.. maklumlah.. kawan baik.. aku harap hubungan persahabatan ni kekal sampai bila-bila.. taknak lah sebab orang lain hubungan persahabatan ni jadi retak..  ye dak? yang penting diorang belanja aku.. kahkah...

ingat lagi masa kat sekolah, cikgu panggil kitaorang tiga serangkai.. nak taw kenapa? eh aku rasa macam pernah cerita kat blog sebelum ni.. eh takpelah aku cerita lagi.. sebab masa kat sekolah kalau cikgu tengok homework kitaorang semua jawapan sepesen jer.. mana taknya.. saling meniru.. kalau tengok jawapan kat buku aku, cikgu memang konfirm la tak kan tengok buku diorang.. sebab jawapan sama... tension jugak kot cikgu aku tuh.. eheheh.. kenangan...

btw, thanks oke sebab sudi keluar lepak kat mamak.. sampai 2 jam.. bagi orang lain maybe biasa je kot.. tapi aku kan tak pernah lepak tanpa hala tuju kat kedai... tu yang bagi aku, tu satu pencapaian yang cemerlang.. hahaha.... banyak yang dibualkan.. terutamanya pasal life la... hurm.. nant sebelum aku balik UPSI harap dapat jumpa lagi la eik...

eh btw takde amik gamba pun.. sebab busy sangat berbual sampai ta sempat amik gambo...
oklah bye
:P

Wednesday, June 19, 2013

pembaziran

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 11:54 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
asslamualaikum uolsss...

amboi kemain iolss kan... update banyak kali malam ni.. hikhik... 
aku ni kan kalau pergi jalan-jalan. aku suka pegi jusco tak pun tesco.. 
tapi selalu aku pergi tesco la.. nampak tak.. da macam mak-mak dah aku ni.. 
sedihh.... 
aku suka pergi tesco sebab semua ada lepas tu murah.. 
aku boleh beli singlet dengan harga rm5 berbanding di pasar malam yang lagi mahal harganya.. 
ha nampak tak pointnya.. 
selain murah macam-macam aku boleh beli.. tapi selalunya aku pegi tempat makan la..
 tengok makanan pun boleh buat aku gembira..
 tu belum makan lagi.. lagi berdouble2 kegembiraannya.. 
ptutlah macam dah gemuk sikit.. mihmihmih...

aku kalau pegi shopping complex aku suka pergi foodcourt.. tengok makanan.. lepas tu aku suka pergi tempat kasut.. ha aku ada satu tabiat yang aku tak tawlah korang ada ke tak.. aku ni suka beli kasut.. tapi masalahnya semua kasut yang aku beli aku tak pakai.. aku pakai fipper je.. tak pun yang jenis sandal biasa.. nampak tak kat situ pembazirannya? bila nak beli tu kemain kan dalam hati cakap.. aku pakai punya.. cantik ni.. rugi tak pakai.. last2 nan adoooo... semua aku simpan dalam kotak.. hahahah..

banyak koleksi kasut aku.. ni pun dalam cadangan nak beli wedges.. nak pakai raya.. padahal tahun lepas punya wedges aku tak pakai lagi.. haishh.. perangai syaitoooon ni harus dibuang jauh-jauh... hikhik.. korang ada tak perangai macam aku? ke aku sorang je yang rasa macam ni?


kejap nak kejap tak nak

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 11:14 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum uolssss....

kemain kan tajuk... kejap nak kejap tak nak.. apa yang nak, apa yang tak nak? kalau makanan konfirm aku nak... dasar kuat makan... berat rasa macam dah naik... hahaha

ok back to the topic sebelum aku merapu ke tempat lain.. actually aku ni jenis bukan yang jiwang-jiwang orangnya.. i is geli hokeyh.. yela aku ni jenis yang simple je orangnya.. jenis sarung jeans and tshirt je... jarang la nampak aku pakai blouse ke, skirt ke.. kemeja bolehla kadang-kadang aku pakai.. tapi yang jenis gegirl ni aku kurang sikit.. bukan tak nak pakai.. tengok orang lain pakai nampak cantik je... tapi aku tak selesa nyahh.. macam patung bergerak dah aku kalau pakai camtu walaupun aku nampak comel kenn... nak jugak tu puji diri sendiri.. haktuihh~

aku ni kalau tengok drama-drama yang sweet2 mula la nak berangan..
 sekarang kan musim cerita teduhan kasih dengan sebenarnya saya isteri dia..
 amboii kemain lagi kan izzue islam dengan adi putra tu.. sweet angat dalam cerita tu.. kan dah berjangkit penyakit berangan aku... tengok cerita tu kadang-kadang buat aku rasa tak sabar nak kahwin.. t
api bila dah habis jer cerita tu semua, perasaan nak kahwin pun habis jugak..
 acane tu? korang rasa aku kahwin awal ke lambat? 
aku takde nafsu la nak kahwin awal... maksud aku bukan tak nak kahwin.. 
tapi bila aku fikir balik..
 macam malas nak kahwin pun ada jugak.. haishhh~

tu la masalah aku.. takde pendirian.. ikut suka je...
 kejap nak kejap tak nak.. pernah aku nak beli baju.. memula aku cakap nak beli.. 
siap amik dah ni.. sampai ke kaunter terus tak jadi nak beli.. 
sebab tetibe aku rasa tak nak... 
then sampai rumah baru menyesal.. kahkahkah.. padan muka aku kan..

macamana eik nak atasi masalah aku ni.. haihhh macam-macam.. hahaha... :P


ni gamba masa aku nak pergi kelas nun.. and ini jugaklah yang perta dan yang terakhir aku pakai blouse dengan skirt.. mak tak kuasa nyahh jadi ayu camni... ni bukan aku..
*tapi aku cantik jugak kan..
hahaha muntah darah aku dengar....

oklah tu je.. bye
:P

Monday, June 17, 2013

happy fathers day

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 1:50 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum uolsss... oklah now baru lah me berkesempatan nak menghupdate blog.. actually ak da sampai kat kampung.. alhamdulillah.. final exam dah lepas semua.. sekejap je masa berlalu.. dah 2 tahun ak belajar kt UPSI nun... rasa macam baru je lepas sesi pendaftaran, kenal-kenal kawan baru..

banyak yang ak belajar kat situ.. macam-macam experience yang ak dapat.. sedih, suka, duka.. everything laaa...
ok turn back to the topic.. as weols know kan.. sunday haritu merupakan hari bapa... so, ak and my sister buat makan-makan kat rumah.. buat nasi ayam and yang paling best.. banyak gila my sis borong buah.. ada nenas, tembikai, durian, anggur, mata kucing... eh eh eh.. btw weolss sambut makan-makan ni kat rumah my abang kat senai... tapi sayang.. tak amik gamba.. sebab semua dah kebulur gila time tu... hahaha...

masa sabtu malam tu me dengan my family pergi bazar karat.. nak cari few barang.. then sekali tu me jalan kat sebelah NUNEZ uolsss.... uolss tahu ke sapa NUNEZ? beliau merupakan player bola sepak JDT yang lebih dikenali sebagai si boroi.. hahaha..

masa tu me tengah jalan then me terperasan la yang sebelah me ni ada tourist.. tangan penuh dengan tattoo.. memule me buat tak kisah la kan.. then my abang la cakap yang sebelah iolss tu NUNEZ.. apa lagi.. me tengok la lagi sekali.. sekali tu.. homaigodddd.. he is!!! kahkah.. rasa rugi pulak tak amik gamba.. bukan ape.. i is malu hokehhh.. amik gamba kereta dia je yang i mampu.... baru nak riak dengan encik Faiz.. tapi apa boleh buat...  hahaha.. ok tak lawak..

dah tu je nak cerita... eh btw, Happy Fathers day to my beloved babah.. i love u!! next sem, elaun naik lagi boleh? hahahah

oklah bye...
:P

Thursday, June 13, 2013

cotcet #2

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 12:03 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum.. hai uolsss

harini me nak cotcet lagi uolsss.. maklumlah umur dah 22, perangai da macam mak-mak.. padahal muda remaja lagi.. me is tak boleh terima uolsss...

oklah, before ni ada la a few friends tanya, why me berblogging.. actually me da start lama da berblogging ni.. then masuk UPSI terus stuck setahun tak hupdate apa-apa..

me like berblogging ni sebab me can share anything yang me rasa me nak share.. then manalah taw suatu hari nanti yang me sakit then hilang ingatan, sekurang-kurangnya me ada blog untuk mengingatkan balik kenangan-kenangan lalu.. tp actually the most reason yang menyebabkan me berblogging ni ialah sebab me nak kenal diri sendiri.. setiap orang ada cara masing-masing untuk kenal diri masing-masing kan. then me rasa me dah jumpa jalan macamana untuk kenal diri sendiri.. iaitu penulisan and travelling. me suka benda yang real, logik and suatu yang sempoi.. actually buku-buku yang me bace pun lebih kepada budak-budak street..

sometimes budak-budak street ni ilmu dia lagi banyak daripada budak-budak terpelajar. tapi mereka lebih suka untuk low profile sebab bagi mereka buat apa nak jadi orang yang suka kepada dunia sedangkan kehidupan yang lebih abadi kat akhirat sana.. jadi bagi mereka besederhana lebih baik.. i like people who thinking like this.. pemikiran lebih matang.. dalam sesuatu perkara kadang-kadang perkara-perkara yang tak baik ni lah yang banyak dilakukan oleh orang terpelajar berbanding mereka yang dianggap biasa ni..

oklah letih dah ni.. harini me busy gila.. sebab me kemas all my things,. yela cuti sem start jumaat ni.. so kena kemas.. bayangkan me mandi around pukul 3.. me ni jenis lepas bangun terus mandi.. nampak tak busy bebenornye kat situ kan...

* life is full of change and suprise.. love ALLAH, ALLAH will love u more.... trust me...

oklah bye
:P

Tuesday, June 11, 2013

cotcet #1

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 8:44 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum uolsss..

lame da ta cotcet kat sini kan.. maklumlah.. me tengah exam.. 
so aktiviti berbloging, berfacebok terpaksa ditangguhkan demi masa depan negara yang tercinta uolss... 
over taw... hahaha

oklah.. hari ni me nak cot cet sikit... 
me ni sebenarnya suka tengok perangai manusia yang berada di keliling ni.. rasa seronok tengok..
 macam-macam perangai ada uollss.. tapi seronok la.. 
lebih banyak kita jumpa manusia lebih banyak karenah yang akan kita jumpa..
 thats why me like to travelling.. 
tengok culture orang, tengok sifat orang, tengok body orang... hahahha

bila kita tengok orang ni kan.. 
mesti ada yang serba kekurangan serba kelebihan.. 
tapi apa-apa pun kita kena bersyukur dengan apa yang kita ada.. 
walaupun tak semewah orang lain
 tapi setiap orang pasti ada kelebihan masing-masing kan.. heeee... 

and another thing yang kalau kita tengok orang tu buat salah ke, buat something that we feel thats not right kita mesti cepat2 judge orang tu kan..
 padahal we dont know anythg about that people.. 
kalau boleh perasaan macam tu kena elakkan.. 
me bukan nak tunjuk yang me ni bagus sangat kenn.. 
sebab sometimes me pun rase macam tu..
 cepat-cepat judge people.. 
we are human.. takda manusia yang tak buat silap.. 
tapi bila kita dah sedar yang kita buat macam tu.. 
kita kenalah cepat-cepat istughfar.. 
kadang-kadang apa yang kita cakap will be back to you.. 
kita kena tengok diri sendiri dulu... betulkan mana yang silap..
  ibarat kata pepatah kuman di seberang laut nampak, gajah didepan mata tak nampak.. 




ini gambar tuan tanah kedaung bersama ayahanda tercinta... 


oklah tu je nak cotcet.. bye uolssss...
 :P

Saturday, June 8, 2013

exam

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 10:19 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
yuhhhhuuuuuu.. assalamualaikum hai uolsss..

uolss semua sihat ke? i is ok.. 
dah sihat sbb exam yang susah gila dah lepas... 
petang tadi me amik exam sistem undang-undang.. 
rasa macam nak gila kot... banyak gila nak jawab.. dalam 2 jam setengah ada 4 soalan yang kena dijawab.. dahlah susah..
 i is stress ok.. tp alhmdulillah evrythg going smooth tadi.. 
tapi tak taw la kan.. boleh jawab tapi betul ke tidak wallahualam... 
patutlah tengok budak-budak law ni study macam nak gila.. susah rupanya.. 
me yang jawab pasal benda basic pun rasa macam nak pengsan belum lagi nak jawab yang more detail pasal court.. huarrgghhh..
 tapi apa-apa pun alhamdulillah... 




so tinggal paper pembangunan wilayah, english and 2p...
hopefully everything run smoothly.. 
bye..
moshimoshi

Wednesday, June 5, 2013

wordless wednesday

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 11:25 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post



aku rindu korang...
T______________________T

Tuesday, June 4, 2013

##1

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 6:31 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
sometimes ada benda yang kita tak boleh nak cerita melalui public kan.. hurmm... 
walaupun orang tengok kita macamni.. 
tapi mesti setiap orang mempunyai perasaan yang tidak mampu untuk diceritakan kepada sesiapa...

exam mood ON

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 12:01 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum readers semua.. 
*bujet macam banyak je readers kan.. padahal.. nan hado kot.. ahaha.. pedulik hape ken....

actually now da start minggu final exam untuk bebudak UPSI ni.. 
maka bermulalah saat tidur tak lena makan tak kenyang dan mandi tak basah... 
hailaaaa... tension jugak kan... banyak nak cover ni.. sebab banyak subjek major yang susah sem ni.. takpelah.. buat sebaik mungkin selebihnya bertawakal je..
 me redha aje la result macamana keluar nanti... yelah .. belajar main-main ada hati nak dapat result gempak kan? bersyukur ajelah... mudahan dipermudahkan buat me and my frens yang lain untuk jawab exam ni... aamiinn...


Rabbi Yassir wala Tu'aasir
Rabbi Tham-min Bil Khair

bye
moshi2...


 

its all about me Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting