Monday, December 2, 2013

ipoh trip..

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 4:11 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum hai uolssss....

bersiaran kembali bersama dhea hashim setelah berminggu tak update bloh.. ngeh3.. ok kalini nak cerita yang pengalaman aku pergi ipoh ikut roomate balik kampung.. lagipun nak jalan-jalan sana sekali.. maklumlah da 2 tahun belajar kat perak ni, tapi pergi ipoh idoklerr pegi lagi.. jadi marilah kita mengambil kesempatan pergi ke ipoh.. next time nak pergi lagi... lagipun tak semua tempat dapat pegi.. aku pergi hari jumaat petang ahad petang balik..

aku bertolak pergi ipoh pukul 7 petang after kelas bi.. naik bas sri maju kat pekan tg malim.. ok aku ingat bas ni naik highway.. tapi idokkknye.. lalu jalan kampung je.. sampai bidor.. bas berhenti kejap sebab ada passenger nak turun bidor.. lepas tu baru naik highway sampai ipoh.. agak lama jugaklah 2 jam perjalanan.. sharp pukul 9 da sampai stesen bas amanjaya.. masa perjalanan tu aku tidur je.. yela nak tengok pemandangan pun tak nampak ape.. sebab malam kennnn... sampai je ipoh, aku ajak huda pergi mydin meru.. sebelah stesen bas je.. besar gila kot mydin tu.. peghakkkkkkk sikit aku masa tu.. hahahah... around 15 mnutes kakak huda, kak ekin datang amik.. then terus shoot balik umah huda kat manjoi.. sampai-sampai salam semua n makan.. lepas tu pukul 10 join family huda tengok maharaja lawak mega malam tu.. then lepas tu tido.. malam pertama aku sampai tak boleh tido lena sangat.. sebab biaselah 1st time pergi rumah orang tambahan pulak aku flu time tu..

esoknya bangun solat subuh pastu sambung tido sampai pukul 8.. sarapan then tengok tv.. lepas tu huda ajak keluar pergi beli tiket nak balik esok.. masa tu pergi naik motor.. merempit la kejap.. lepas beli tiket bas, kat stesen bas tu ada tempat game.. so ktaorg main game kat situ la.. lepas tension katenya... tapi memang fun la... gelak2.. hahahaha.. lepas tu balik naik moto, huda bawak jalan-jalan lalu tempat sekolah dia then pergi tempat madrasah ustaz khazin.. tak lama pun.. sebab time tu panas gila babeng.. sampai-sampai around 20 minit kak ekin ajak keluar pergi jakel.. kak ekin ni akak huda.. pergi jakel beli kain.. eh btw aku pun sempat rembat kain sepasang.. tengah sale kot.. hahaha.. lepas membeli kat jakel kitaorang pergi parkson.. kat sana pusing-pusing then makan tengahari sekali.. lepas tu balik rumah solat zohor dengan asar.. after that keluar lagi pergi aeon pulak.. balik pukul 7.30.. balik mandi lepas tu makan-makan semua.. tengah syok tengok cerekarama, huda ajak pergi gerbang malam pulak.. gerbang malam ni macam uptown la.. balik tu abg ipar huda bawak pusing-pusing ipoh lalu tempat i-city then banyak la.. ku tak ingat.. sampai rumah pukul 12.30 malam.. sampai terus tido.. ngeh3...

esoknya kena bangun pagi sebab nak pergi tengok dusun durian dekat bota.. dalam 1 jam perjalanan.. kitaorang gerak pukul 8.. sampai-sampai terus tengok durian n makan sekali la... seronok makan durian yang baru gugur.. fresh gitu.. awww... hahaha.. lepak-lepak kat dusun sampai pukul 11 tgahari then terus pergi kedai mamak kat sri iskandar.. bual-bual dengan family huda.. tapi uolss taw kan.. i ni kan pemalu tahap dewa.. so i banyak diam la.. senyum je.. tak taw nak cakap ape.. hahahaha... sampai rumah pukul 12, terus i qada tido sampai pukul 1.. hahaha.. bangun2 je terus makan durian lagi.. then makan tengahri skali.. lepas tu rehat-rehat kejap then pukul 4 terus gerak pergi bastend.. sebab tiket bas kitaorang pukul 4.30.. n sampai tangjung malim pukul 6.45.. totallynya ni memang pengalaman yang paling best la.. sebab first time kan pergi.. aku ni mana ade sedara mara dekat perak.. banyak kat kl dengan johor sajorrr... ohh btw gambar ta banyak la pulak.. boleh pulak ku tak ingat nak amik gambar.. tapi gambar kat dusun ada.. nant ku upload okeh... k laaa.. ku ada kerja...
bye! ;)

Friday, November 15, 2013

weeding cousin belah lelaki.. (Kompleks Sukan Bandar Tun Razak)

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 12:59 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum..
before ni aku cerita weeding part yang kat pahang kan..
yang tu belah perempuan..
yang ni belah lelaki pulak..
majlis diadakan 9hb November aritu.. 
oh ye btw, cousin aku penganti lelaki ni eik... hihi..
oklah malas nak cerita panjang-panjang.. tengok gamba je la eik.. ;)





































Thursday, November 14, 2013

weeding cousins (Pahang)

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 4:47 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum..

haiii uolssssss... last post aritu aku ada cakap kan yang aku pergi kenduri kahwin sepupu aku kat pahang. meh sini aku nak cerita.. kang kalau tak berzaman ku tak cerita. aku balik Rawang hari jumaat pagi sebab malam tu lepas akak aku balik kerja, cadangan nak terus gerak.. so pagi-pagi lagi aku da tercongok kat rawang nasib baik abang aku amik..

sampai-sampai rumah kakak, aku terus kemas-kemas beg semua.. lepas tu lepak kejap sementara tunggu akak aku balik. so, dipendekkan cerita pukul 8 malam jugak la gerak.. naik Genting Sempah lagi dekat.. dalam pukul 8.30 malam, kakak aku kol cousin ku diorang cakap baru gerak dari Cheras. then sementara nak menunggu tu, kitaorang melantak dulu kat restoran kat Batang Kali.. time tengah syok makan, hujan lebat selebatnya.. risau jugak time tu nak naik Genting sebab ujann kenn.. tapi takpe.. jiwa kitaorang kental.. kahkahkah.. then dalam pukul 9.30 kitaorang sampai plaza tol pantai timur tu, then tak lama lepas tu cousin aku sampai.. kitaorang 2 kereta je sebab yang lain dah gerak petang tu..

ni first time aku pergi Pahang lalu highaway sinun.. sebab before ni kalau pergi pun lalu segamat Johor tu.. so peghakkk sikit la.. hahaha... sampai pekan pukul 1 pagi.. jauh gila kot.. dah ku rasa macam balik Johor je.. ngehngehngeh.. sampai-sampai makcik aku suruh makan dulu then baru tido.. 

so keesokkannya bangun lambat jugak.. bantai tido macam tak pernah tido.. kahkah... bangun-bangun tunggu sarapan dari abg Alip.. lepas sarapan siap-siap then terus gerak pergi rumah pengantin..

kat sana lebih kurang 4 jam then terus balik homestay.. lupa nak cakap kitaorang stay kat homestay.. besar homestay tu.. lepastu semua aircond.. selesa la.. cuma bilik mandi failed! sebab tekanan air rendah time tu.. 

petang tu jalan-jalan jap kat area Pekan nun.. niat dihati nak pergi teluk cempedak.. tapi tak sempat.. takpelah lain kali.. balik tu terus siap-siap packing baju sebab nak balik malam tu.. lepas isyak kitaorang gerak balik.. masa balik konvoi 5 kereta. sebab petang tu 4 kereta dah balik dulu dah.. so masa tu sampai rumah pukul 2 lebih.. sampai terus tido.. esoknya aku balik tanjung Malim.. huhu..

ok jum tengok gamba..























 

its all about me Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting