Tuesday, March 29, 2011

confused, migrain..... kebabom~~

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 1:45 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post



p/s : ta mampu nk berkata2 dh.. sat g yaya yg kebabomm... hahaha.. ^^

Saturday, March 26, 2011

sedih... pilu... sad....

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 12:56 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post




p/s : tk taw nk ckp ape.. biarlah gmbr2 ini shj yg berbicara mksud d hati...

Wednesday, March 23, 2011

bicaraku buatmu... ^^

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 3:43 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
duhai kasih cuba kau dengarkan,
bisik hati penuh kejujuran,
dengan sepenuh keikhlasan,
ku dambakan pengertian.......

ku cuba sedaya upaya
agar dirahmati perhubungan yang bakal terbina..
kasih kuharapkan cinta kita kan terus kekaal hingga ke syurga...

Ya Tuhan,
aku mengharapkan
ketulusan cinta ini kekal hingga ke mahligai bahagia.....



p/s : aku mencari lelaki yg bleh mnjadi pelindungku di dunia & di akhirat kelak... Aminn... ^^

Monday, March 21, 2011

my blog~

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 4:04 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
Assalamualaikum w.b.t....

hye semua.. now yaya dh design sikit blog ni... sesuai la dgn jiwa yaya...
tk serabut2 sgt mcm before ni.. lantak le pe korg nk komen.. heeeee~
tenang jer bila tgok blog yaya ni... ^^



p/s : bile mase la bleh terminat pink ni... haish~ ^^

M.E.R.E.K.A.....

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 2:44 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum w.b.t

oke, yaya nk bgtaw yg yaya merindui mereka....
w/pun baru kerja tk smpai sbulan, tp hbungan ktaorg close sgt2....
i miss u all......

staf pizza :








p/s : rindu kt farah, nadia, laletha, kak mah,
kak emy, abg daus, ijat, taufiq.... & abg manager sy, abg fathi... ^^
nant yaya dtg rawang, blanje pizza oke? korg kan dpt pizza free.. hahaha.. ^^

Sunday, March 20, 2011

MABUK~

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 9:26 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post

assalamualaikum w.b.t....

hye korg semua.... now yaya nk cerita tntg korea..
ok, now kt rumah adik2 yaya smua dh mabuk korea.. start dari taun lepas...
msuk bilik dyorg pnuh dgn korea...
tk fhm.. ape yg dyorg minat pun yaya tk tahu.. mcm fhm jer ape yg dyorg dok dgr tu...
haishhh.. lantak korg lerrr... janji korg gembira..
btw, kdg2 yaya layan jugak korea dgn dyorg.. tp tk ler MANIAC sgtttt.... ok ni yaya nk list group2 korea pujaan hati adik2 ku....
mmg adik2 yaya MABUKKK KOREA....



SS501


GIRLS GENERATION [ SNSD ]


FT ISLANDS


SUPER JUNIOR [SUJU]


A.NJELL


BEAST


CN BLUE

2PM

p/s : ad lg yg yaya tk msukkan... bnyk sgt... gile tk larat nk save2 pic nyer...
ni blum msuk rncangan tv yg berunsur korea...
tk lame lg kt umah ni ckp bhase korea jer la.... hahaha ^^

Wednesday, March 16, 2011

lalalala~

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 11:24 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum w.b.t....

hye semua... okey nk bgtaw yg yaya tk kan update for a few days.... why?
jeng.....








jeng.....










jeng.....







suprise..... [ mmg tk nak bgtaw pon ]

wait for next entry...
^^

sy-awk, ayg-bb, kau-aku.....

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 1:03 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
for some reasons kita akan bahasakan diri SAYA-AWAK bila jumpa org kali pertama

for example:
me n my fren kt ph [ time kerja ]

tapi bahasa AKU-KAU
rasa macam takde gap sangat antara kawan2
dan pada yaya
bahasa AKU-KAU
adalah bahasa terbaik
[tp utk sebaya & bwh umur jer kot.. kalau dgn yg lebih tua, depends la]

kenapa?

kita bahasa kan diri dengan Tuhan juga begini:

"ya Allah ya Tuhan ku, berikanlah aku kesejahteraan di dunia dan akhirat ya Allah"

bukan begini (tiada niat untuk mpermainkan ye. just an example):

"ya Tuhan saya, awak berikanlah saya kebahagiaan yang saya cari selama ini"

agak weird kan?
dan entah kenapa org kata AKU-KAU bunyi nya macam kasar.

p/s : yaya dgn adik beradik pnggil AKU-KAU except for my sister.. ;)

selipar keyboard?

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 12:34 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post


ini merupakan selipar yg berbntuk keyboard keluaran syrkt KITO.. khas utk mereka yg kaki komputer.... but not me ya... huhuhu.. selipar ini direka full dari getah & berharga $29... ewm.. ape pndpt korg tntg selipar ni? cantik or buruk? bg yaya, mmg tk cantik aka burukk bebenor.... ^^

p/s : lpas ni ad ke selipar berbentuk laptop? ^^

Tuesday, March 15, 2011

muke bdk2~ ^^

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 11:49 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum w.b.t....

hye semua.... ewm yaya nk share ngn korg smua.. mase yaya tgh kemas2 bilik.. yaya trnmpk 1 pic.. mase kecik2.. rindu plak dgn zaman kecik2 dulu... korg nk tgok? boleh.. tp jgn komen.. huhuhu...


mcm pelik kan? ape yg plik pun yaya tk taw.. hahaha.. ^^

Tsunami di Jepun sudah tercatat dlm Al-Quran...

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 11:14 AM
Reactions: 
2 comment Links to this post

Assalamualaikum w.b.t......

meh kita selongkar pengajaran daripada peristiwa d ats....


1. Tarikh yang berlaku adalah pada 11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
2. So dengan tahun 1432 di pecahkan 14 32.
3. Jawapanya Juzuk ke 14 Quran.
4. Dan bulan 4.

Rahsia angka tahun ini : Juzuk 14 ayat ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Juzuk 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke 4 dari surah AL Hijir menyatakan

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya"

2. Rahsia seterusnya yang menunjukan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Seedai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

So dalam 1432, 14 dah di ketahui Jujuz Al Quran. maka yang di pecahkan 14 32 so di pecahkan lagi 3 2 ,so now secret no adalah 3.

Ambil pula lokasi latititude dan longitude.

3+6+1+3+8 = 21
so next 2+1 = 3
proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam Jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Seedai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30
so next 3+0 = 3.
*proved wilayah yang Allah maksudkan dengan angka 3 adalah Wilayah Seedai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6

masa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..

so 1+4+4+6 =15
so next 1+5 = 6
*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dah yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 1432, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 14 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al quran. segala yang di nyatakan tetap berlaku. walaupun sudah berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.

7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya

8. wallahualam bissawab..

Di persilakan untuk share. Bagi mengingati kita kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat.. berpesan-pesan dgn kebenaran..... ^^

Sunday, March 13, 2011

Show Me Your BFF Contest- by Because she is NurulBadiah ^^

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 10:40 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post

dear NurulBadiah Lai,

i want to show u, my beloved bff... Ainul Sakeenah binti Abu Khairon.... actually, we've been know each other since form 2 [ 2005]... tp, kami mula rapat since f6 [ 2008 ]... we have through a great moment together.... ^^
kami mule rapat time same2 buat kerja2 sukarelawan time cuti akhir tahun..
slalunya kami stay kt sekolah & confirm balik lmbt same2... ^^
di sekolah kami sering rehat bersama2 dn melakukan amalan2 sunat bersama.. ^^
hinggakan kami dicop oleh ckgu sebagai belangkas... hehehe....

masa pertengahan tahun 2010, kami decide utk sama2 masuk asrama... di asrama hubungan kami sgt2 rapat.. hinggakan tido setilam every night... baca doa sama2 sbelum tidur.. share bantal... share sabun basuh baju, & everythg yg boleh di share... hehehe...^^...
sharing is caring... ^^

kami pernah lari dari asrama semata2 utk berbuka di luar.. & akhirnya kami sama2 didenda oleh warden... [ yg ni kngan pahit ] hehehe...
bila cuti shj, kami mmg akan saling tumpang-menumpangi... heheh.. which means, kalau family ainul dtg ambik, sy akan tumpang dan begitulah sebaliknyer.... ^^
& the best moment ever which is kami berdua sama2 membuka gerai jualan di sekolah sempena hari koko & mndapat pulangan yg lumayan.. alhamdulillah.. & we all decide nk beli jersi german sama2.. [ time tu world cup ].. ^^..
& now, kami sama2 mendapat result yg cmerlang dlm STPM.. alhamdulillah.. we apply ipt yg same.. kalau ad rezeki dpt la kita masuk ipt yg sama... insya-Allah...
moga2 kami berjaya di dunia & akhirat... amin... ^^

dia lah sahabat suka duka saya..
i love u, ainul... ^^

Ainul Sakeenah & Nurul Hidayah [me]


gambar semasa prefect day..
pakat nk pakai baju biru same2.. ^^

tag kpd mereka :


p/s : maaflah sy letak 2 pic.. sbb tk taw nk letak yg mane.. semua sy syg.. ^^

knduri~ ♥♥♥

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 12:39 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
Assalamualaikum w.b.t..................

hye semua.... hari ni yaya tkde wat ape2 pun yg mnarik.. juz prgi knduri kawin shj....
temankan kakak & abg yaya.... smlm yaya tk pg... so, hari ni mmg wajib la kene pg...
bak kata my sis, kalau ad knduri kawin rajin2 kan lah dtg....
law tk, nant yaya kawin, xd sape nk dtg... huhu...
ikotkan jer la.. mls nk layan bebelan beliau.. hehehe.... ^^



sebelum gerak ke knduri....


awat bibir yaya cm tu? ^^


p/s : mak, yaya lame lg nk kawin lah... calon pun tkde lg... hikhik.. ^^

kenangan mengusik jiwa~

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 9:22 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post


Assalamualaikum w.b.t................

hye korg... pe kbr? mudah2an korg semua sntiasa d bwh lindungan ALLAH S.W.T.... ^^...
nk cerita psl dolu2... heeee~
bila bukak fb, tgok gmbr2 kwn teringat kembali mase jd sukarelawan...
mbantu msyrkt kurg berupaya...
dgr lagu d'hearty-di hati...
ewm mmg mnggamit memori lalu larrrr....
ana rindu kt antum semua.....
insya-ALLAH pnjg umur kte jumpa yerr... ^^





" kita akan bersama menempuh segalanya
bersatu hati mendamaikan jiwa yg keluh resah
janji patri bersama ikatan teguh setia
berjaya menuju gerbang impian yg kita harapkan "



" Dan bahawa sesungguhnya tidak ada (balasan) bagi seseorang melainkan (balasan) apa yang diusahakannya"
al-najm : 39

^^

p/s : gmba kenagan semasa jamboree di Gunung Pulai, Johor.. klaka nya sy.. ^^

Saturday, March 12, 2011

result STPM?

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 6:40 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post

Assalamualaikum w.b.t.......

salam ukhuwah semua.. ^^... maybe korg nk ckp yg entry ni dh lapuk @ basi.. tp ape yaya peduli.. hehehe... ^^.. alhamdulillah.. utk result kali ni.. yaya dpt pointer 3.0 ke ats.... sgt2 bersyukur.. wlaupun tk dpt 4.00.. tp tkpe... ^^... result yaya

  • pengajian am A
  • bahasa melayu A
  • sejarah B-
  • sastera B+
  • pengajian perniagaan C
total : 3.5... alhmdulillah.... ^^

p/s : tahniah gak wat shbat2 lain... mumtaz milik kalian... ^^

bile ad masa terluang~

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 6:06 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum w.b.t......

kaifa halukum? ^^..... tkde ape2 yg perlu dibicarakan ptg ni.. sbb???
mmg tkde wat ape2 melainkan melalui rutin harian bersama2 keluarga tercinta... ^^...
since school holiday dh start. mmg kt umah ni dgr la suara2 adik2 yaya.. anak2 buah yg tercinta... ^^...


p/s : ni mmg dh bosan sgt.... ^^.. btw, kerja2 sukarelawan bersama kwn2 akan bermula lpas naik cuti sekola.... yieehhaaaa.. ^^

adakah sudah bersedia?

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 6:04 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post

Anda telah sedia utk bercouple jika...
Niat anda memang utk berkahwin dgn "sidia' demi menjaga agama dan akhlak agar sentiasa terpelihara.


Sebaliknya anda belum bersedia utk bercouple jika...
Suka-suka atau ingin berseronok-seronok demi melayani kehendak nafsu dan perasaan semata-mata.


Anda telah sedia utk bercouple jika...
Sudah punya kekuatan dan ketahanan untuk tidak terlibat dgn perkara-perkara yg diharamkan oleh agama seperti berdua-duaan di tempat yg sunyi, berpegangan tangan dan melakukan tindakan-tindakan yg membawa kpd 'muqaadimah' zina.


Sebaliknya anda belum bersedia utk bercouple jika...
Masih sukar mengawal nafsu dan tidak punya keyakinan utk menahan diri drpd melakukan perbuatan-perbuatan negatif spt berpegangan tangan, menyentuh dan...dot-dot.


Anda telah sedia utk bercouple jika...
Sudah lepas ilmu fardhu Ain dan mempunyai tahap pencapaian akademik yg baik dlm pengajian anda. Atau sebaik-baiknya sudah mempunyai pekerjaan yg tetap.


Sebaliknya anda belum bersedia utk bercouple jika...
Masih kandas ilmu fardhu Ain. Mengaji Al-Quran pun lintang pukang dan punya masalah besar dlm pelajaran. Atau anda adalah penganggur yg masih tercari-cari pekerjaan.


Anda telah sedia utk bercouple jika...
Sudah istiqamah menjaga solat lima waktu, berpuasa di bln Ramadhan dan sedang berusaha sedaya upaya menjadi muslim dlm erti kata yg sebenar.


Sebaliknya anda belum bersedia utk bercouple jika...
Mengucap dua kalimah syahadah pun belum fasih, solat jarang-jarang, puasa kadang-kadang...


sumber : tentang cinta...
' Tidak payah bersentuhan tangan,
kerana kita sudah bersentuhan hati.
Tak payah berbalas kerlingan mata
kerana kita sudah pun berbalas-balas doa. '

^^

FT.....

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 5:47 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post

Assalamualaikum w.b.t....

hye korg..... ^^..
sementelah yaya berhenti kerja, yaya lebih bnyk duk kt umah d johor...
temankan mak, ke pasar bersama, ke kedai bersama, berborak bersama2.. ke mana2 bersama..
[ kasih ibu tiada tandingannya wahai kwn2 ] ^^.....
w/pun masih bersedih sbb terpakse brhenti kerja.. namun apakan daya... kasih ibu lebih brmakne buat diri ini... ^^

sejak2 ni yaya slalu la gak tdo lmbt... lepas adik2 samua tdur, yaya akan bukak intrnet & search blog Faizal Tehrani [FT] ... amat minat yer bace karya2 dye... tk kisah la sama ad formal @ tidak..
btw, yaya dh pnah bace novel beliau tnggu teduh dulu, 1511 & karbala... sikit jer kan?

ewmm... yaya lebih minat baca novel2 islamik... mcm karya Fatimah Syarha, Ramlee Awang Murshid, Zaid Akhtar & lain2 lg la...

tu yg bce novel karya FT skit jer..
tkpe lpas ni usaha cari novel karya beliau lg ea... ^^

ke cinema

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 5:24 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post

Assalamualaikum w.b.t.....

pada hari khamis yg lepas, yaya with my brther [ acap ] & my lil sis [intan] pg cinema.. nk tgok filem hikayat merong mahawangsa... kami pergi lpas solat zuhur..
around pkul 2.00 ptg..

cter ni mmg best.. bg yaya la..
bg org lain wallahu'alam... mcm yaya yg amik course sastera sejarah kt f6..
rasa seronok tgok crite tu..
hikayat merong mahawangsa juga merupkan salah satu filem epik yg trdpt dlm pmbelajaran yaya.. so bila di apdatasikan ke dlm cerita..
kita bleh tahu mcmana latar blkg khidupan org2 dahulu...
bahasa yg amat indah jika dpt difahami... ad maksud tersurat dan tersirat dlm tiap2 bait kata2 yg dituturkan... penggunaan pentun, syair...
yaya ni mmg tradisional sikit orgnyer.. [ ape sy peduli] ^^

mmg best..
bg mereka yg minat cerita2 epik @ legenda, bleh la tgok filem ni...

bg yaya, org2 terdahulu lbih bijak akalnya jika d bandingkan dgn zaman sekrg yg dikatakan lebih maju drpd dulu...
jika tdak, bgaimana pd zaman2 bermulanya tamadun dunia, yg tidak wujud ape2 teknologi secanggih skrg, mampu membina segah piramaid di mesir, colloseum yg indah di Rom @ tembok besar china....
bngunan2 ini wujud beribu2 tahun dahulu... dan masih kekal hingga sekarang...
Kuasa ALLAH... ^^


jika dilihat skrg, stadium yg baru beberapa tahun digunakan sudah runtuh... merujuk kes sdtadium runtuh di terengganu beberapa tahun lpas.... apa maknenyer?

p/s : prinsip archiemedes [ physics] suda wujud veribu2 taun yg lalu... maknenyer org yg mencipta teori ni pun wujud sebelum nusantara wujud la eik?mngkin pd masa 2000 tahun yg lalu? mungkin pd zaman tamadun islam? atau tamadun2 eropah?

ilmu baru yg yaya dpt selepas menonton filem ini... ^_^

tabah la kamu wahai wanita... ^^

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 5:07 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum w.b.t

hye korg..... kaifa halukum? ^^...
ewm dh lame tk update blog... biarlah ia berhabuk buat seketika...
agak kurang bersemangat yer...
wlau bagaimanapun, kesedihan tidak seharusnya d tunjukkan..
yaya terima segala ujian dn rintangan drpd-NYA dgn hati yg terbuka...
ALLAH S.W.T itu maha adil....

ujian yg dtg melanda semua adlah tarbiyah drpd-NYA agar kita sama2
terus kuat mnuju ke jalan-NYA...
yaya harus bersyukur dgn nikmat yg telah diberi oleh-NYA.. walaupun kehilangan insan yg amat dikasihi, disayangi.. :'(
Yaya percaya dgn Qada' & Qadar ALLAH...
DIA sedang merancang yg terbaik buat yaya...
masih ramai lg org d luar sana yg diuji lebih dahsyat...
tp mereka ttp tabah mnghadapi segala rintangan yg tiba... mereka yakin bahawa setiap apa yg berlaku msti ad pembayaran-NYA...
dan yaya akan cuba membina semangat sprti mereka... janji ALLAH itu pasti wahai Nurul Hidayah.. ^^



"apakah kamu mengira bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum datang kepadamu [ cubaan ] sebagaimana halnya orang-orang sebelum kamu?" ( al baqarah : 214 )

hanya padamu Ya Rabb, tempat kami brgantung harap..
amin...


p/s : ckp psl tarbiyah, teringat kenangan kt sekolah... ad usrah.. rindu kt kamu semua... ^^


 

its all about me Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting