Wednesday, August 19, 2015

nikahh...

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 11:17 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum..

holla holli cikepam cikepum.. hai uolssss.... lama da aku tak menaip kat sini kenn.. dulu menaip single.. skrg da jd isteri orang.. ehhhh upsss... hahaha

alhamdulillah syukur nikmat Allah, 20.Julai.2015 , aku selamat dinikahkan dengan chenta hati iolss... hahaha.. aku nikah masa raya keempat.. orang lain sibuk beraya iols sibuk nak tawennn.. ohyeahhh... hahahah... majlis nikah dibuat secara kecil-kecilan je.. jemput saudara-saudara dekat je yang datang.. majlisnya lama lagi.. bulan 12.. mesti korang macam ehhh lambat lagi.. ehhh kenapa nikah cepat sgt... ewwwahhhhhh muluttt tuu.... nikah cepat kan baik... dapat mengelakkan maksiat.. gitteww... hehe..
 oklah sebelum aku cerita mengenai nikah day aku, marilah mendengar cerita kisah perkenalan aku dengan suami aku.. korang tak nak baca? lantokkk... kehkeh


aku mula-mula kenal dengan suami aku, sejak aku praktikal tahun lepas bulan 7.. suami aku cikgu kt sekolah tempat aku praktikal tu.. masa mula-mula masuk sek tu aku tak suka pun suami aku tu.. hahahah... yela mana tak nya.. dengan muka kerek nak mamp... pastu ajet2 hensem macam aoron aziz.. puihh... menyampah i.. (ampun syg sebab kutuk awak) hahaha... serius aku memang tak suka suami aku masa tu.. so masa berjalan sampailah ada satu event ni.. bulan 9.. aku as guru praktikal memanglah kena join segala mak nenek aktiviti sekolah tu.. bulan 9 tu aku ada program basikal kembara merdeka.. aku pernah update cerita tu kat entry-entry before ni.. pepandai lah korang cari.. ok start dari situ kitaorg berkawan & bertegur sapa.. tapi bukan dengan suami aku je, dengan geng2 dia jugak.. cikgu azhar, kak zawa, kak zalina aku jadi rapat.. mungkin sebab kitaorg sekepala.. ntahlah.. hahahah.. pastu tak lama tu, aku dapat tahu yg suami aku baru bercerai masa tu dari mulut suami aku sendiri.. masa tu ntah kenapa aku rasa kesian sangat.. tapi yelah aku kan cikgu praktikal.. so aku just dengar2 gitu je.. malas nak amik port sangat..


#gambar kenangan basikal 2014.. ihiks


kitaorang start jadi rapat end of october.. masa tu aku nak habis praktikal dah.. 
pernah sekali minggu akhir akuu praktikal, kitaorg keluar makan malam dengan geng praktikal aku lagi sorang, farhana.. keluar bertiga... 
esoknya suami aku hantar aku pergi airport senai sebab aku kan pergi sabah lone ranger... 
jadi takde orang menghantar.. mungkin masa tu suami aku kesian kat aku kan, tu yang dia offer hantar aku pergi airport.. hikhik.. 



so dipendekkan cerita, minggu tu juga aku putus tunang atas sebab-sebab yang dirahsiakan.. aku beranggapan dah tiada jodoh antara kitaorg.. masa tu aku frust jugakk.. 
time tengah sedih tu lah suami aku ni datang dalam hidup aku.. bagi semangat bagai..
kat situ mula terbitnya rasa kasih sayang smua.. yela suami aku pun masa tu pun tgh patah hati.. jadi kami sama2 tgh sedih... then sama2 motivate antara satu sama lain..
dipendekkan cerita lagi, end of disember suami aku datang rumah jumpa parents aku untuk meminta izin berkawan dengan aku.. alhamdulillah keluarga aku menerima baik suami aku... then, early january this year suami aku dtg lagi rumah family aku membawa family dia.. atas alasan untuk berkenalan tapi akhirnya kami ditunangkan secara tidak rasmi.. peh ayat aku skema betol... hahahahah... dan selepas tu alhmdulillah  parents aku dengan parents suami aku setuju untuk bernikah awal pada hari raya dan bersanding pada bulan 12 sebab nak menunggu adik suami aku balik dari jepun.. fuhhhhh panjang gila aku taip,.. penat makkk noksss... 

dahh jum tengok gamba.. ihiks










Wednesday, July 1, 2015

holiday trip-melaka

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 5:32 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum.. haii chuolsss... sihat ke idok?
 tgok tu.. time ade semangat nak hupdate blog kemain berjela-jela nak hupdate...
 takpe biar hilang sikit rindu korang kt iols... hahaha.. ajet2 macam ada pembaca jee.. hahaha..

okelah aku nak cerita tentang cuti masa hari pekerja aritu.. 1 May 2015.. aku dengan family aku pergi bercuti ke Melaka.. idok ler jauhh sgt.. sekangkang kera je.. aku daari Tg Malim mase tu balik ke benut hari khamis.. hari jumaatnya bertolak ke Melaka.. aku balik pun sbb parents aku suruh drive kereta.. nebes ni.. bkn tak biasa drive.. eh tapi mmg tak biasa drive lalu jalan kg + banyak kereta.. so nak tak nak.. aku lenjan je laaa.. nasib selamat sampai.. hahahah.. oh ye aku lalu jalan kampung sbb cuti hari pekerja mmg konfemmmmm banyak kereta kt highway...

so perjalanan start pukul 7.00 pagi dengan alasan baba nak sarap dekat Muar.. yelah alasan diterima.. so dalam pkul 9.00 gitu da smpai muar sarap mee bandung legend.. then before kul 12 tghari da smpai melaka.. so aku & family dpt check in awal.. that time kitaorg tempah 6 bilik... sesampai je masing2 lapor apelagi terjah la blik parents aku.. sbb mak ak buanyakkk bawak bekal..  standard mak2 time cuti mesti bawak bekal ye dokkk.. ke mak aku je cenggitu.. hahaha.. ptg n malam tu tak wat ape just round2 kt uptown bawah tu cuci mata.. ohh that time ktaorg stay kt hotel sri costa.. so mmg dekat bebenor la dengan dahtaran pahlawan..

so esoknya after sarapan reramai kat bawah, weolss keluar naik beca with family smpai waktu zohor.. that time round kt area afamosa bagai semua tu laa.. pastu ptg tu turun balik sbb bli some souvenier utk org2 tersayang kt johor.. ihikss.. gedik bebenor aku rasa.. hahahahah...

esok after sarapan n golek2 atas katil kitaorg terus chceout... n terus pergi mitc sbb nk per big bad wolf dgn bli beg sandang.. sbb kbetulan mse tu ad offer brg2 sukan.. ape lagii rembat lerrr beg satu.. beg adidas iols da nk jahanam.. mklumlah da 4 tahun iols lenjan beg tu.. huhu.. alhmdulillah ptg tu kul 4 selamat sampai benut.. sampai je trus pecut g rumah someone sbb ad bbq.. after maghrib baru balik.. ihiks...










sem 8

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 5:06 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum..
hai uolsss...
wah wahhh dah lame kannn iols ta update blog.. mmg betul laaaa kannn blog ni hupdate setahun 2 kali je.. hahahah...
perkembangan terbaru? alhmdulillah syukur sekrang aku da habis belajar.. perjalanan study dkt UPSI selama 4 tahun akhirnya tiba ke penghujung.. syukur alhmdulillah nikmat Allah.. ok sekrang ak tgh terperuk dkt rumah tnggu org masuk minang.. agak2 ada org msuk minang tak? hahahah..
oh ye result ak keluar 10 Julai.. korg doakan aku dpt result yg terbaik ye.. nebes la pulakkkk.. haih haih... oklah before tu aku nk compile kan semua gmba dari awal sem 8 sehingga ke penghujung.. actelly nak compile dari sem 1 tapi tnggulah ahkak rajin ye.. skrg busy sikit.. maklumlah amik tender bersihkan rumah jadi buruh kontrak tak berbayor... hahahah..















Tuesday, April 7, 2015

cuti-cuti CNY

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 5:15 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
Assalamualaikum
hai uolss...
lame gile iols tak hupdate...
mklumlah sibuk dengan pelbagai hal-hal duniawi..
hahahaha...

masa cuti hari raya cina aritu iolss pergi kelantan..
attend weeding bff kt UPSI..
so iols bertolak dari Tg Malim terchentaaa ni hari khamis pagi sebab kitaorang lambat beli tiket..
hamikkk kau.. nasib baik ada tiket lagi..
oh ye iolss bertolak dari TM dgn Huda.. 
bertolak pukul 9 cenggitu smpai pukul 6 ptg..
kelantan jem gilosssss... nyampah taw...
semua nak balik kg..

oh ya yg nikah ni namanya Fazira..
Ra nikah malam khamis tu..
nasib baik sempat.. esoknya majlis resepsi pulak..
for the first time iols pergi kenduri kt kelantan.. memang lain sikit..
tapi iolss oke je.. masing-masing ada budaya masing-masing kan..
hari jumaat mlm tu pergi wakaf che yeh pastu terus pergi tumpat tido rumah kak emy..
esoknya jalan-jalan pergi Pengkalan Kubor pastu round-round KB..
sabtu malam ahad iolss dgn Huda gerak balik KL.
ok jum tgok gmbau...






















 

its all about me Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting