Thursday, January 31, 2013

reunion ex schoolmate~

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 8:55 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum and holllaaa~ ehek

amboi kemain tajuk entry.. actually kenn.. reunion ni dbuat lame da.. masa raya last year..
 reunion  sek rendah... mula2 mase tu mcm ta nk join sbb iollss bru blik dri jb that night.. 
smpai2 rumah trus mand then trus pg rumah mber iollsss.. 
event ni buat kt rumah dye.. nasib baik ler dekat sepelaung je.. 
klu jauh.. mmg tak kose den nk pg.. ehek~

iolss smpai mmg lmbt mse tu.. dah pnuh org... tp fedulik hape... vvip msti dtg lewat.. hahaha... 
dyorg time tu tgh bakar2 ayam n that night pun ad games jugekkk~ blik rumah pun dlm pkul 11 mlm gitu la *agaknye la.. da lam punye crita.. soo mmg ta ingat.. hukhuk.. 
oke mls nk cte pnjg lebar mai lah menjamu mata yer.... hohoho



 gambau ni adalah satu-satunya gambau yg diedit oleh tuan blog.. 
yg lain mmg natural face.... sbb tuan belog adlah pmalas.. terima hakikat.. hahah










smua kwn2 iolss cantik kan? ok gmba kaum adam mmg takde.. 
nk taw knape?? 
ni belog i jd sukati i la nk letak ke idokkk... haha..

ok bye..

moshi-moshi

kawan berlainan jantina~

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 8:37 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum dan salam ceria... ehek...

wowww kemain lame iollsss tak hupdte blog kan.. kihkih... last entry aritu iollss ad ckp nk update tntg kawan kan... heee~

uolssss msti ad kwn kan.. then iolssss pun ad.. aritu iollsss ad bca kt tenet mengenai KAWAN BERLAINAN JANTINA... ceitttt.. perlukah caps lock disitu? hak3... ok3.. iollsss nk crita.. since iolsss sekolah rendah smpai mnengah smpai uni ni.. iollsss sgtlah sedikit kwn perempuan tetapi sgtlah bnyk kwn lelaki... iollsss sendiri tak taw mngape terjadi begitu.. kalau ad kwn perempuan pun ciput jer.. tp ni mksud iolsss kwn baik lah.. klu kwn tgur hye2 bye2 tu bnykler... i mean KWN BAIK.. 




last day, iolss ad bce artikel yg kwn berlainan jantina sgtlah tdak baik sbb akan timbul fitnah n bla2 la... yes thats true.. tpkan.. iollsss pernah ad cerita sedih dgn kwn baik iolsss dan kwn itu adlah perempuan.. n smpai skrg iollss rase fobia nk kwn dgn perempuan...  takut kwn mkn kwn.. 
tu maybe salah satu sbb kot iollss lebih bnyk kwn laki drpd prmpuan.. ermmm..

bg iollsss tak salah klu kte nk ad kwn baik which is bestfriend yg berlainan jantina.. asal pndai menjage adab dan taw batas-batasnya.. insha-Allah evrythg will be ok.. lgpun iolsss ni kasar sikit.. sbb tu tak leh nk msuk sgt kot dgn prmpuan yg lemah lembut.. kihkih..



nk dceritkan mase last exam aritu.. my frens dpt berita yg dyorg kne pindah rumah sewa lain mse tu jgak.. sbb mas tu last day weolss ad kt sne.. lgpun msing2 da bli tket nk blik kampung kenn.. so mcm terkejut gak la.. iolss ad tumpang brg kt umah tu.. so nk ta nk knelah angkat brg.. tp the most problems, iolsss lpas abis exam trus nk cabut blik rawang sbb da janji dgn kakak time tu.. APTB.. so mse tu da nangis dok fikir sape nk tlg angkat brg, then mcm2 la.. trus iolsss kol my frens, Amirul Helmi... ckplah bnda smua tu.. trus je dye ckp nk tlong tp iollsss kne crikan member lg sorg utk teman dye angkat brg iolssss yg iollss tumpang kt umah sewa bru tu... mse tu rase syukur sgt.. sbb ape? sbb ad org nk tolong... so tak rugi klu kta ad rmai kwn berlainan jantina ni... hehe...





so korg cmne plak?? 

moshi-moshi.. :P

Wednesday, January 16, 2013

cuti sem...

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 2:25 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum uolsssss....

haaa lame da ta update kt sni.. bkn apo... iollsss busyy kmas brg nk pndah masuk kolej... yela kan nk cuti sem kan... sminggu tu kmas.... tp ta settle2 lg.. bak kata kwn iollssss, selagi tak pindah selagi tu la brg tak siap kmas... wakakaka...
 iolsssss bru abis paper 14hb aritu... then abis paper trus cabut blik rwang...
 ingatkan nk blik jhor ari slase dgn abg iollssss jerrr.. tp rupe2nyer.. mase smpai umah kakak tu... puihhhhhhh....
 my parents da ad... mereka buat kejutan kt iolsss... tanjat iolssss k... hahaha

my parents dtg sbb biaselah kt jhor sane takde buek apo2... tu yg dtg amik iolssss kot.. haha.. 
ari slase tgahri bru gerak blik johor.. n d best thing is iollssss dpt drive dri melake smpai umah... 
sblum ni kan iolsss anak anje2 comel.. tak boleh nk drive n buek ape2 yg brbahaya..
 tp smlm iolsss pecah rekod... nk drive gak... ckp dgn my dad iolsssss da 22 tahun tp tak kan tak bleh drive kt hghway kot.. then akhirnya dpt la gak drive.. miahaha... 
iollsss taw korg smua umur blas2 thun da bleh drive kt hghway 
but
 iolssss bru dpt merasenya mase umur 22 tahun!! T______T ape2 pun syukur dpt dberi peluang... haha

ok now bermula rutin sebagai seorang bibik kt umah... masak, kmas, bsuh bju... 

oklah rasenya pnjg da ni menaip... nant nk buat 1 entry psl kawan.. tp nantlah yer.... skrg iolsssss busyy... hukhuk..

ok bye 
moshi moshi...

Tuesday, January 8, 2013

BBQ

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 12:12 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum to all akak adik yg cantik manis dan abg-abg yg hensem...
tolong amiinn kan apa yg iollss tulis ni sbb ia merupakan doa ok.. ^_____^

ewm now iollsss da jd burung hantu dah.. mlm bjage, pagi membute... almklumlah exam kan ptg.. haha.. (dhea tlg jgn gembire sgt sbb esok anda ada paper killer) T___T

smlm members kt upsi ni ad buat bbq before cuti.. iollss pun bru first time join coz dis sem bnyk kelas ngn dyorg n trus jd close laaa even before2 ni tak pnah ad kelas dgn mereka.. so smlm mcmbiase my supir, datin era, datin lieya & my bodyguard pion dgn along dtg amik tuan puteri yg comel ni kt rumah..

tp yg sakit hati nya, mase dyorg amikk iollsss, iollsss bru bngun tdo... dyorg tak bgtaw awal2.. sngguh kijam mereka berempat... then ape lg iollsss trus siap2 mcm nenek kebayan... kang lmbt mereka mbebel mcm burung kakak tua pulak... stresss hokeyyy...

lpas dyorg amik tuan puteri yg cantik ni trus gerak pg kedai cari all d stuff yg dperlukan utk bbq mlm tuh... n setlle around 4.30 pm la.. smpai je rumah datin lieya trus buat gosssiipp girlzzzzz... perangai tak semenggah betul iolllssss ni.. hahaha

ok bbq start around 9 pm.. tp biaselah kan.. janji melayu,... pukul 9 sotongah bru start.. itupun slpas iollssss membuat sport cek dari rumah ke rumah dan memaksa mereka turun wpun tgh lyn ajl dat time... ok tu crita tipu.. hahaha.. dyorg trun around 9.30... iolsss dgn dtin lieya n dtin era trun pukul 9 pm k.. mse tu dlm hati ckp, kalau iollssss tahu iollss trun pukul 11pm.. sakit pulak hati kite...

ok mcm biase mak datin smua duk brsimpuh ats tikar smbil melihat sang putera membakar ayam-ayam smua.. mcm biase apabila sudah bersimpuh, maka gosip2 mak jemah, mak kiah smua kluar... welll... pmpuan la katekan.. hahah..

bbq abis around pukul 11.30.. kemas-kemas n blah.. haha

ok now lets picture talkkk~~~


my gosippp girlll... yg jantan lelaki tu tak termasuk k.. 



gurlsssss smileeee...




nama ayam ni 'd chicken marvoloosss leviotaaaa elll esveresaaa...
wah name ayam nk hebat...
padahal ayam bakar jer..
hahaha



menu sampingannn...




gosssiiipp gurlss lg..
eh btw uollsssss taw ke iollssss yg mne?



ni mase da kmas2 nk pulang...




ok boyssss.. take d pictureeee... horaittttt...




gosip mak jemah tak abis2...


last pict
ni gmba kenang-kenangan...




hoittt korg sem dpn klu buat lg tak ajak iolssss, iolsss sabotaj korg punya majlis nant.. pedulik hape...
hahahhahahahahahahha




Sunday, January 6, 2013

friday punya clita

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 11:31 AM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum and hollaaaa...

ok lately ioolllsss suke stalker dena bahrin.. ohmegodd she's ohsemmm.... hope 1 day i will be like her.. in sha Allah.. amiinn...

ok now its sunday.. dats mean tomorow iollsss ad exammm.wowwww tak study lg nih.. hahaha... ok ni nk crita.. on friday aritu iollsss n frends puase sunat smpena ad paper on dat day.. n we olllsss pg buke puase dkat 1 restoran ala-ala dusun gitu.. name pun dusun bay restoran tu tak kan nk buat ala2 club ye dakkk?

so far mmg puas hati mkn kt situ.. wpun a litttlle bit mahal tp ok la.. iolllsss kalau makanan mahal tp sdap iollss tak ksah sgt.. huahuah


alamak terbalik la.. lupe nk rotate... kesian uolllsss kne teleng sikit kpale... hehe.. gmbr ad 1 sbb weollsss smpai time nk buka.. tak smpat ape2 trus ngap masing2.. nmpk sgt gelojoh kan.. hahahah

ok dats all.. iollsss nk bce buku.. plz pray for me..
moshi moshi

Friday, January 4, 2013

pagi yang indah

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 6:15 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
assalamualaikum and hollaaaaa....

ok back on d tittle... pagi yg indah? indah la sgt.. (mata ke atas tgn ke bahu)...  pg td iollss ad paper exam pagi.. before ni all me exams waktu ptg.. so today je mcm trkezut sikit sbb pagi.. tu yg mlm td tak tdo 1 day.. mmg tak leh blah.. mase iollss tgh jwb paper rase mcm berade d awang-awangan sbb kepale da ting tong + plus ngantuk gile nk mam... ok mmg serik.. lpas ni iollss pedulik la da study ke blum yg pntg tdo kne ad.. bru ad feel nk mnjawab soalan.. dan bile ada feel brulah idea mencurah-curah ibarat ke daun keladi...
huhhhhh...

ok lpas ni exam on monday... tp mcm biase ahad barulah kita study secare marathon ibarat menonton movie tanpa henti selama 24 jam. sadisss...T__T 

oklah nothing to say anymore.. uooolllsss smua jage diri k... 
moshi moshi

Wednesday, January 2, 2013

it's new.......

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 8:36 PM
Reactions: 
0 comment Links to this post
                                            assalamualaikum and holllaaaaaa...

wowww.. its been a long time tak mnulis kt blog ni kan.. no reason why iollss jd pemalas... bkn tak nak update, tp dunno what story yg nk cte.. everyday bkak akaun blog tp stalker blog org lain je la.. stalker sorg2 pastu gelak sorg2 mcm org gila comel.. hahahah


btw its 2013 now... hope not to late to say happy new year to uolss... 2012 its such a good year for me.. hope 2013 will be more more more better... In Sha Allah..


ok since its a long time tak tulis ape kan.. so i just wanna share yang iollss sekarang da masuk tahun 2 kat UPSI... time fliess.. and now tgh final.. uollsss doakan iollss k.. so now need to do a revision.. nmpk rajin kan? knelah revision kalau tak iollsss nk jwb hape nant.. tak kan nk tulis i love u jer.. kne jd bijak sikit k.. hahaha.. 


ok daaaaaaaaaaaa...  moshi moshi
 

its all about me Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting