Wednesday, July 1, 2015

holiday trip-melaka

Posted by Nurul Hidayah Hashim at 5:32 AM
Reactions: 
assalamualaikum.. haii chuolsss... sihat ke idok?
 tgok tu.. time ade semangat nak hupdate blog kemain berjela-jela nak hupdate...
 takpe biar hilang sikit rindu korang kt iols... hahaha.. ajet2 macam ada pembaca jee.. hahaha..

okelah aku nak cerita tentang cuti masa hari pekerja aritu.. 1 May 2015.. aku dengan family aku pergi bercuti ke Melaka.. idok ler jauhh sgt.. sekangkang kera je.. aku daari Tg Malim mase tu balik ke benut hari khamis.. hari jumaatnya bertolak ke Melaka.. aku balik pun sbb parents aku suruh drive kereta.. nebes ni.. bkn tak biasa drive.. eh tapi mmg tak biasa drive lalu jalan kg + banyak kereta.. so nak tak nak.. aku lenjan je laaa.. nasib selamat sampai.. hahahah.. oh ye aku lalu jalan kampung sbb cuti hari pekerja mmg konfemmmmm banyak kereta kt highway...

so perjalanan start pukul 7.00 pagi dengan alasan baba nak sarap dekat Muar.. yelah alasan diterima.. so dalam pkul 9.00 gitu da smpai muar sarap mee bandung legend.. then before kul 12 tghari da smpai melaka.. so aku & family dpt check in awal.. that time kitaorg tempah 6 bilik... sesampai je masing2 lapor apelagi terjah la blik parents aku.. sbb mak ak buanyakkk bawak bekal..  standard mak2 time cuti mesti bawak bekal ye dokkk.. ke mak aku je cenggitu.. hahaha.. ptg n malam tu tak wat ape just round2 kt uptown bawah tu cuci mata.. ohh that time ktaorg stay kt hotel sri costa.. so mmg dekat bebenor la dengan dahtaran pahlawan..

so esoknya after sarapan reramai kat bawah, weolss keluar naik beca with family smpai waktu zohor.. that time round kt area afamosa bagai semua tu laa.. pastu ptg tu turun balik sbb bli some souvenier utk org2 tersayang kt johor.. ihikss.. gedik bebenor aku rasa.. hahahahah...

esok after sarapan n golek2 atas katil kitaorg terus chceout... n terus pergi mitc sbb nk per big bad wolf dgn bli beg sandang.. sbb kbetulan mse tu ad offer brg2 sukan.. ape lagii rembat lerrr beg satu.. beg adidas iols da nk jahanam.. mklumlah da 4 tahun iols lenjan beg tu.. huhu.. alhmdulillah ptg tu kul 4 selamat sampai benut.. sampai je trus pecut g rumah someone sbb ad bbq.. after maghrib baru balik.. ihiks...










0 comment on "holiday trip-melaka"

 

its all about me Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting